¡El miércoles celebramos la Castañada!

castanyera.gif Parece que fue ayer cuando hicimos la fiesta de inicio de curso, pero el curso ya está en marcha, los niveles han hecho su primera actividad… y ahora llega la Castañada.

El miércoles 31 de octubre, víspera de la festividad de Todos los Santos, celebraremos en el Recer la fiesta de la Castañada con toda la Familia Itaca.

Os esperamos a las 17:30h. en el Recer de calle Llobregat. Será una tarde llena de tradición y… sorpresas, como siempre.

Seguro que los más curiosos querréis saber los orígenes de esta celebración… aquí lo tenéis:

La Castanyada és una festa popular de Catalunya que se celebra el dia de Tots Sants, tot i que darrerament se n’ha desplaçat la celebració a la vigília d’aquesta diada, o a altres dies propers. Com el halloween dels països anglosaxons, prové d’una antiga festa ritual funerària. Consisteix en un àpat en que es mengen castanyes, panellets, moniatos i fruita confitada. La beguda típica de la ‘castanyada’ és el moscatell. Pels volts d’aquesta celebració, les castanyeres venen al carrer castanyes torrades i calentes. En molts llocs, el dia de Tots Sants, els confiters organitzaven rifes de panellets i fruita confitada.

Sembla que el costum d’ingerir aquestes menges -altament energètiques- prové del fet que durant la nit de Tots Sants, vigília del dia dels morts, es tocava a morts sempre seguit fins a la matinada; amics i parents ajudaven els campaners a fer aquesta dura tasca, i tots plegats consumien aquests aliments per no defallir.

Se sol representar amb la figura d’una castanyera: una dona vella, vestida amb roba pobra d’abric i amb mocador al cap, davant d’un torrador de castanyes per a la venda al carrer.

Obtingut de “http://ca.wikipedia.org/wiki/Castanyada”

Aquí tenéis un enlace donde podréis conocer, jugar, aprender y divertiros con varios recursos relacionados con la Castañada.

Recursos para trabajar la Castañada

Il·lustració: Estefania Soria Nabonne (www.omicron.cat)

Un pensament sobre “¡El miércoles celebramos la Castañada!

  1. ola me llamo silvia y estoy interesada a partir del mes de septiembre en principio llamare al numero de telefono pero os aviso para que conteis conmigo he estado haciendo 2 semanas un curso de monitores de lleure a la fundació pere tarrés . Muy interesante y con ganas de aprender muchas cosas aunque me gusta muchio trabajar con los niños .Muchas gracias

    M'agrada

Deixa un comentari